به گزارش نیپنا،احمد پورحیدر مدیرکل گمرک منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس گفت: در یک سال منتهی به هفته دولت (2 شهریور 96 تا 97) 17 میلیون و 560 هزار تن کالای غیرنفتی شامل محصولات تولیدی منطقه به ارزش افزون بر هشت میلیارد و 320 میلیون و 482 هزار و 682 دلار به خارج از کشور صادر شده است.
وی افزود: این میزان صادرات در مقایسه با مدت مشابه پارسال از نظر وزن هفت درصد و از نظر ارزش 23 درصد افزایش داشته است.
این مقام مسئول در منطقه پارس جنوبی اضافه کرد: همچنین 14 میلیون و 372 هزار و 768 تن میعانات گازی به ارزش هفت میلیارد و 56 میلیون و 897 هزار و 11 دلار از این منطقه به خارج از کشور صادر شده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از نظر ارزش، یک درصد افزایش داشته است.
وی ادامه داد: در مجموع در مدت یاد شده بیش از 31 میلیون و 933 هزار و 295 تن کالا شامل میعانات گازی، متانول، پروپان، بوتادین، سیمان فله، اوره، بوتن 1، آمونیاک، هیدروکربنها، نفت خام و غیره به ارزش 15 میلیارد و 377 میلیون و 379 هزار و 693 دلار به خارج از کشور صادر شده که در مقایسه با مدت مشابه پارسال از نظر ارزش 12 درصد افزایش داشته است.
پورحیدر ادامه داد: این محصولات بیشتر به امارات، چین، کره جنوبی، هند، اندونزی، ژاپن، تایوان، ایتالیا، فرانسه، بلژیک، آلمان، روسیه، لهستان و نروژ صادر شده است.
واردات تجهیزات
این مقام مسئول در منطقه پارس جنوبی گفت: همچنین در در این یکسال، 198 هزار و 212 تن کالا و تجهیزات به ارزش یک میلیارد و 496 میلیون و 319 هزار دلار وارد پارس جنوبی شده است.
پورحیدر یادآور شد: بیشتر تجهیزات و کالاهای وارد شده شامل تجهیزات پالایشگاهی و مواد شیمیایی مورد استفاده پتروشیمی ها و فازها بوده است که در مقایسه با مدت مشابه پارسال از نظر وزن 33 درصد افزایش داشته است.
منطقه پارس جنوبی گسترده ترین میدان گازی جهان را در خود جای داده است و به عنوان بزرگترین منطقه صادراتی میعانات گازی کشور شناخته می شود.
در بخش ایران این میدان، ذخیره گاز 14 تریلیون مترمکعب گاز به همراه 18 میلیارد بشکه میعانات گازی است که هشت درصد کل گاز دنیا و نزدیک به نیمی از ذخایر گاز کشور را شامل می شود.
تولید گاز از ١٠ فاز نخست پارس جنوبی در سال 13٩٢، نزدیک به 285 میلیون مترمکعب بود که این میزان با بهره برداری از ١١ بخش جدید پارس جنوبی به 540 میلیون مترمکعب در روز افزایش یافته است.
میعانات گازی پارس جنوبی از طریق گوی های شناور (اس.پی.ام) مستقر در سواحل عسلویه و سایر تولیدات بویژه محصولات پتروشیمی از طریق اسکله های موجود در منطقه پارس جنوبی صادر می شود.
منبع:ایرنا