عزم نظام بانکی برای تامین مالی صنعت پتروشیمی ایران

عزم نظام بانکی برای تامین مالی صنعت پتروشیمی ایران
(پنج شنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۰) ۱۴:۰۷

مدیران عامل بانک‌های تجارت، ملت، صادرات و اقتصادنوین از عزم جدی این بانک‌ها برای افزایش خدمات دهی به صنعت پتروشیمی در حوزه تامین مالی خبر دادند.

به گزارش نیپنا به نقل از روابط عمومی گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس، همایش «الگوی مطلوب حکمرانی اقتصادی؛ روش‌های تأمین مالی مگاپروژه‌ها و طرح‌های بزرگ صنعتی کشور» با موضوع «روش‌های تأمین مالی پروژه‌ها از بازار پولی کشور با مروری بر تجربیات گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس» در سالن خلیج فارس مرکز همایش‌های بین‌المللی جزیره کیش برگزار شد.

در این همایش مدیرعامل گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس، مدیران عامل بانک‌های اقتصاد نوین، تجارت، ملت و صادرات به سخنرانی پرداختند.

علیرضا بلگوری، مدیر عامل بانک اقتصاد نوین در این نشست گفت: با برنامه‌ریزی توانسته‌ایم از طریق ابزارهای مختلف از جمله گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس تأمین مالی کرده و به دنبال شناسایی زنجیره‌ای خدمات در این شرکت بوده‌ایم. تقریباً ۱۰ درصد تأمین مالی پرداختی بانک اقتصاد نوین تاکنون به این شرکت اختصاص یافته و در زمینه پرداخت تسهیلات به دنبال این هستیم که مسیر این نقدینگی به سمت تولید و رشد اقتصادی رفته و به این ترتیب می‌توانیم از تورم تا حدی جلوگیری کنیم.

وی ادامه داد: اقتصاد ایران اقتصادی بانک محور است و استفاده از ابزارهای مختلف می‌تواند به پررنگ‌تر شدن نقش بانک‌ها در پروژه‌ها نقشی به سزا داشته باشد.

بلگوری با بیان اینکه اوراق مشارکت، LC داخلی و صندوق پروژه می‌توانند به عنوان ابزارهایی باشند که بتوان حداکثر سرویس را به صنعت بدهیم اظهار داشت: LC داخلی برای پیمانکاران برای ساخت قطعات داخلی یکی از بخش‌های جدید صنعت است که در بانک اقتصاد نوین با جدیت پیگیری شده و خروجی آن توسعه صنعت خواهد بود.

هادی اخلاقی مدیر عامل بانک تجارت در ادامه این پنل تخصصی با اعلام اینکه در ۳۴ سال گذشته بانک تجارت توانسته حمایت‌های خود را از صنعت پتروشیمی به دو برابر افزایش دهد، گفت: اگر ابزارهای بازار پول نباشد، نمی‌توانیم به بازار سرمایه تکیه کنیم و تسهیل‌گر بازار سرمایه، بازار پول است.

مدیر عامل بانک تجارت با بیان اینکه بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان تأمین مالی در این مجموعه صورت گرفته گفت: بانک تجارت ۵ تا ۷ درصد ظرفیت مستقیم خود و ۱۰ درصد ظرفیت غیرمستقیم از نیروی انسانی تا ظرفیت مالی را در اختیار پتروشیمی قرار داده و همچنین از سوی دیگر بخش اعتباری و ارزی ۵۰ درصد ظرفیت در اختیار این گروه پتروشیمی است.

مدیرعامل بانک صادرات، تصریح کرد: در حال حاضر تولید محصولات در گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس، ۲۲ میلیون تن است، اما بر اساس برنامه‌ریزی‌های مدیرعامل این شرکت برنامه‌ریزی شده تا ۵ سال آینده به ۴۰ میلیون تن برسد که این افزایش نیاز به تأمین مالی و برنامه‌ریزی خاصی دارد.

صیدی با تشریح این موضوع که برای چنین افزایش تولیدی نیاز به دو میلیارد دلار تأمین سرمایه است، اظهار داشت: با مدلی که طراحی شده و در همین نمایشگاه رونمایی می‌شود، بانک صادرات می‌تواند ۲۵ تا ۳۰ درصد نیاز مالی را تأمین کند.

وی ادامه داد: این پروژه پتروصاد نام دارد و با تفاهم‌نامه‌ای که امضا می‌شود، می‌توان هم از ظرفیت شعب خارجی بانک استفاده کرده و هم از نیازهای تأمین سرمایه و بیمه بهره برد.

رضا دولت آبادی مدیرعامل بانک ملت به عنوان آخرین سخنران این پنل گفت: در حال حاضر ۸۰ طرح با ۵۵ میلیارد دلار در حال اجراست و تنها ده میلیارد هزینه شده و ۴۵ میلیارد نیاز مالی وجود دارد. ظرفیت بالایی در صنعت پتروشیمی وجود دارد که اگر همه بانک‌ها با تمام توان وارد این صنعت شوند، باز هم ظرفیت فعالیت وجود دارد. بنابراین باید هر روز با طرح‌های جدید ورود کنیم.

مدیرعامل بانک ملت اظهار داشت: به دلیل‌عدم دسترسی به صندوق توسعه ملی، نیازمند ابزارهای جدید تأمین مالی هستیم و بر اساس نیازهای پروژه باید مدل‌سازی کرده و مدل‌های تلفیقی و مدل‌های ترکیبی از بازار پول و سرمایه نیازهای صنعت را برآورده کنیم.

وی ادامه داد: حدود ۱۰ تا ۱۵ میلیارد دلار اسکناس در دست مردم است که هیچ استفاده‌ای از آن نمی‌شود. پیشنهاد شده تا در راستای مولدسازی این ذخایر ارزی بزرگ را به صورت اوراق منتشر کنید. از سوی دیگر منابع قابل توجه‌ای به مبلغ ۱۸ میلیارد یورو طلب از صنعت نفت وجود دارد که با مطالبات صنعت نفت از بانک‌ها در گذشته می‌توانیم به عنوان فاینانس در اختیار شرکت‌های پتروشیمی قرار دهیم و به این ترتیب بتوانیم فاینانس جدید راه دهیم.

دولت آبادی در پایان صحبت‌هایش اظهار داشت: شرکت پروژه‌های سهامی عام، گواهی سپرده‌گذاری خاص و اوراق مشارکت قابل تبدیل ابزارهای جدیدی است که می‌تواند نیازهای صنعت پتروشیمی را برآورده کند، منتشر کنند.

ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید

لوگو-پیام پترو

سایت اطلاع رسانی روابط عمومی

شرکت ملی صنایع پتروشیمی