به گزارش خبرنگار نیپنا ، علیرضا منیری ابیانه بعد از ظهر امروز دوشنبه( ۱۱ اردیبهشت ماه) در نشست تخصصی نقشه راه توسعه زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی در همایش بین المللی IPF ایران با اشاره به وجود ۵ هزار و ۸۰۰ کیلومتر نوار ساحلی در کشور که شمل 40درصد از مرزهای کشور است و فرصت های سرمایه گذاری بالای این منطقه گفت: متاسفانه در حالی ایران تنها ۲ تا ۲.۵ درصد از تولید ناخالص خود را از طریق دریا تامین می کند که برخی کشورها همچون ویتنام و چین ۵۰ درصد از طریق دریا تولید ناخالص داخلی و خارجی دارند.
وی با اشاره به تجارب کسب شده شرکت ملی صنایع پتروشیمی در امایش سرزمینی در مناطق ماهشهر و عسلویه و بهرهگیری از آنها گفت: در منطقه چابهار با درنظر گرفتن حداکثری مسائل زیست محیطی، آبگیر و آبشیرین کن در فاصله استانداری از مناطق مسکونی ساخته شده و در کنار تامین آب برای شهرک پتروشیمی بخشی از آب شرب شهر چابهار را نیز تامین خواهد کرد.
منیری ایران را هاب کریدور شمال _ جنوب و شرق _ غرب دانست و گفت: در این میان بندر چابهار کمترین فاصله را بازارهای بزرگ جهان همچون هند دارد، از این رو سرمایه گذاری در این منطقه از همه لحاظ به صرفه اقتصادی برای سرمایه گذاران است.
وی در ادامه به هدف هند برای حضور گسترده در منطقه ماهشهر و کاهش ۴۰ درصدی مسیر واردات انرژی و سایر محصولات از سایر نقاط جهان اشاره کرد و گفت: هیئت وزیران در سال ۹۰ تصمیم بر ایجاد هاب سوم پتروشیمی در منطقه چابهار را گرفته است.
مدیر شرکت توسعه پتروشیمی نگین مکران تفاوت هاب پتروشیمی مکران با سایر هاب های پتروشیمی کشور را وجود تاریخ ۳ هزار ساله در این منطقه به لحاظ تمدن دانست و گفت: منطقه مکران برای صنعت پتروشیمی کارکرد مدیریتی، اقتصادی، محیط زیستی و اجتماعی دارد.
وی به اشتغال ۴ هزار نفر در پروژه های موجود منطقه چابهار اشاره کرد و افزود: امسال زیرساخت های همچون تامین برق، آب و یوتیلیتی در فاز نخست در این منطقه به بهره برداری می رسد.