به گزارش نیپنا، دکتر سید مسعود میرکاظمی روز گذشته (دوشنبه 20 دی) در نشست شورای معاونان پارلمانی دستگاه های اجرایی کشور اقدام ها و دستاوردهای وزارت نفت را برای خنثی کردن تحریم های فروش بنزین به ایران و سرمایه گذاری در صنعت نفت کشور تشریح کرد.
وزیر نفت با اشاره به تلاش کشورهای غربی برای تحریم فروش بنزین به ایران و کشاندن مقام های ایران به پای میز مذاکره گفت: برای مقابله با این تهدید، ایران به کشورهایی که از فروش بنزین خودداری می کردند، اعلام کرد که در صورت نفروختن بنزین در هیچ بخشی از صنعت نفت کشور جایی نخواهند داشت.
وی یادآور شد: ضمن انجام این اقدام روانی، سعی بر افزایش سطح ذخایر بنزین کشور شد و در یک اقدام موازی، گروهی برای تغییر فرآیندهای پتروشیمی تشکیل و با انجام برخی تغییرات در فرآیندها، ساخت خطوط لوله جدید و اقدام هایی از این دست، آبان سال گذشته موفق به تولید بنزین از مجتمع های پتروشیمی به مدت یک هفته شدیم تا به اطمینان لازم از اجرای این طرح دست یابیم.
میرکاظمی با اشاره به کاهش واردات بنزین کشور به کمتر از یک میلیون بشکه در روز در شهریور ماه گفت: با تشدید فشارها برای فروش بنزین به ایران، تولید بنزین از مجتمع های پتروشیمی آغاز شد و روزانه 20 تا 22 میلیون لیتر بنزین با اکتان 100 از این مجتمع ها تولید و پس از امتزاج با بنزین پالایشگاه ها در کشور توزیع شد.
وزیر نفت درباره واکنش کشورهای غربی به خودکفایی ایران در تولید بنزین اظهار داشت: پس از اعلام امکان تولید بنزین از مجتمع های پتروشیمی دشمنان ما در رسانه های مختلف اعلام کردند که ایران بلوف سیاسی زده است، سپس گفتند که ایران فناوری لازم را برای انجام این کار در مجتمع های پتروشیمی ندارد و سرانجام هم بنزین تولیدی از این طریق را بی کیفیت خواندند؛ این در حالی است که ما بدون اینکه اعلام کنیم به مدت یک ماه و نیم از واحدهای پتروشیمی بنزین را تولید و مصرف کرده بودیم و هیچ مشکلی ایجاد نشده بود.
میرکاظمی با اشاره به کاهش قیمت منطقه ای بنزین پس از اقدام های ایران برای خودکفایی در تولید بنزین و کم شدن خرید بنزین وارداتی گفت: هم اکنون ذخایر کشور بالاست و با توجه به تامین بنزین مورد نیاز کشور واحدهای پتروشیمی آزاد گذاشته شده اند که در صورت تمایل و کسب سود بیشتر به تولید بنزین ادامه دهند.
بهره برداری از طرح های افزایش تولید بنزین پالایشگاه ها در دهه فجر امسال
وی با تاکید بر افزایش 30 تا 40 درصدی عرضه محصولات پتروشیمی به داخل و صادرات آن در مدت تولید بنزین در برخی مجتمع های پتروشیمی، یکی دیگر از اقدام های وزارت نفت برای تامین بنزین کشور را اجرای طرح های بهینه سازی و افزایش تولید بنزین در پالایشگاه های داخل کشور برشمرد.
میرکاظمی ادامه داد: بهره برداری از این طرح ها از دهه فجر امسال آغاز می شود و علاوه بر افزایش تولید بنزین، کیفیت بنزین تولیدی نیز مطابق استانداردهای یورو 4 و یورو 5 می شود.
وزیر نفت یکی از طرح های افزایش تولید بنزین را در پالایشگاه شازند اراک اعلام کرد که با سه هزار و 600 میلیارد تومان سرمایه گذاری، از حدود 95 درصد پیشرفت برخوردار است.
میرکاظمی تاکید کرد: با بهره برداری از این طرح در دهه فجر، تولید بنزین این پالایشگاه روزانه سه میلیون لیتر افزایش می یابد و در طول سه ماه، این افزایش تولید به 11 میلیون لیتر در روز می رسد.
وی افزود: همچنین طرح های افزایش تولید بنزین در پالایشگاه های آبادان و تهران در دهه فجر به بهره برداری می رسد.
میرکاظمی با بیان اینکه با اقدام های انجام شده و همت همه تلاشگران صنعت نفت، دغدغه مهم مجلس و دولت برای تامین بنزین رفع شده است، گفت: کارکنان صنعت نفت با عشق و علاقه و شبانه روزی تلاش کردند تا به دشمنان کشور پاسخ محکمی دهند و دیگر جرئت نکنند با اهرم بنزین به کشوری که دارنده ذخایر بزرگ نفت و گاز است فشار وارد کنند.
وزیر نفت تاکید کرد: هم اکنون هیچ محدودیتی برای خرید بنزین نداریم
میرکاظمی یکی دیگر از تلاش های دشمنان را برای تحت فشار گذاشتن ایران، تحریم سرمایه گذاری در صنعت نفت ایران خواند و تصریح کرد: برای خنثی کردن این تحریم ها تلاش شده است منابع داخلی برای توسعه صنعت نفت سازماندهی شود و با توافق با موسسه های داخلی و خارجی، فروش اوراق مشارکت ارزی و ریالی، تشکیل صندوق های سرمایه گذاری و مواردی از این دست، سرمایه مورد نیاز طرح ها تامین شود. هم اکنون نیز با تلاش های انجام شده قرارداد تمام فازهای باقیمانده پارس جنوبی با شرکت های ایرانی امضا شده است.
وی از تلاش وزارت نفت برای شتاب بخشی به توسعه میدان های مشترک و انعقاد قراردادهای مربوط به آن خبر داد و گفت: تا پایان سال آینده به تدریج برخی فازهای پارس جنوبی به بهره برداری می رسد.
وزیر نفت خاطرنشان کرد: با بهره برداری از تمام فازهای پارس جنوبی روزانه بیش از 700 میلیون متر مکعب گاز و یک میلیون و 200 هزار بشکه میعانات گاز تولید می شود. ضمن اینکه با سرمایه گذاری بین 50 تا 60 میلیارد دلار در پارس جنوبی سالانه 110 میلیارد دلار درآمد به دست می آید.
میرکاظمی دست یافتن به اعتماد به نفس و اتکا به منابع، دانش و سرمایه های داخلی را دستاوردهایی خواند که از تحریم ها برای کشور به دست آمده است.
وی ایجاد سامانه دولتی برای خریدهای صنعت نفت و ایجاد کد ملی برای تمام کالاها را از دیگر اقدام های وزارت نفت خواند که بخشی از آن در دهه فجر اجرایی می شود.
وزیر نفت در پایان به ضرورت 150 میلیارد دلار سرمایه گذاری در صنعت نفت در طول برنامه پنجم اشاره و تصریح کرد: تا کنون 50 درصد از این میزان سرمایه گذاری تحقق یافته و قراردادهای لازم منعقد شده است.
به گزارش شانا، روز گذشته نشست شورای معاونان پارلمانی دستگاه های اجرایی کشور با حضور محمدرضا میرتاج الدینی، معاون پارلمانی رئیس جمهوری، به میزبانی وزارت نفت برگزار شد.