مهندس بیات خبر داد

دستیابی متخصصان ایرانی به دانش فنی طراحی واحدهای پلی استایرن مقاوم

دستیابی متخصصان ایرانی به دانش فنی طراحی واحدهای پلی استایرن مقاوم
(جمعه ۲۲ بهمن ۱۳۸۹) ۱۴:۳۹

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی با بیان این که صنعت نفت برنامه تولید سالانه 600 هزار تن پلی استایرن مقاوم را در منطقه عسلویه تدوین و طراحی کرده است، گفت: با اجرای این طرح‌ها ظرف سه تا چهار سال آینده شاهد صادرات این محصول به خارج از کشور خواهیم بود.

به گزارش نیپنا، عبدالحسین بیات، روز پنج شنبه 21 بهمن در مراسم افتتاح رسمی واحد دوم پلی استایرن مقاوم پتروشیمی تبریز، با اشاره به این که در واحد دوم پلی استایرن مقاوم پتروشیمی تبریز بیش از 50 درصد تجهیزات و دانش فنی از بخش داخلی تامین شده است، اظهار داشت: مهمترین نکته در مورد این طرح دستیابی متخصصان صنعت پتروشیمی به دانش فنی ساخت واحدهای پلی استایرن مقاوم با وجود تحریم های بین اللملی بر ضد صنعت نفت برای نخستین بار در کشور است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی مجموع سرمایه گذاری های صورت گرفته در صنعت پتروشیمی از ابتدای سال جاری تاکنون را بیش از هزار و 90 میلیون دلار اعلام کرد و گفت: مجموع سرمایه گذاری های صورت گرفته از ابتدای شکل گیری این صنعت در ایران تا کنون (بیش از 45 میلیارد دلار) زمینه ساز ایجاد ظرفیت نصب شده بیش از 50 میلیون تن محصول پتروشیمی بوده است.
بیات تولید کنونی پلی استایرن مقاوم در ایران را 130 هزار تن در سال اعلام کرد و گفت: هم اکنون نیاز کشور به این محصول 160 تا 200 هزار تن است، از این رو با بهره برداری از یک واحد پلی استایرن مقاوم دیگر در استان قم و و سایر واحدها در مناطق عسلویه و ماهشهر تقریبا از واردات این محصول به کشور بی نیاز می شویم.
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی با بیان این که واحد دوم پلی استایرن مقاوم پتروشیمی تبریز سومین طرح مورد بهره برداری صنعت پتروشمی در سال جاری است، گفت: پیش از این طرح های اوره و آمونیاک ششم و الفین پنجم در عسلویه به بهره برداری رسیده است.
وی ظرفیت تولید واحد دوم پلی استایرن مقاوم پتروشیمی تبریز را سالانه 54 هزار تن خواند و گفت: در این طرح بیش از 455 میلیارد ریال سرمایه گذاری از منابع داخلی صورت گرفته و بر اساس بررسی های صورت گرفته ظرف مدت پنج سال آینده سرمایه اولیه این طرح برخواهد گشت.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران ارزش محصولات تولیدی واحد دوم پلی استایرن مقاوم پتروشیمی تبریز را 76 میلیون دلار در سال اعلام کرد و گفت: در این طرح به صورت مستقیم و غیر مستقیم بیش از سه هزار نفر مشغول به کار شده اند.
مدیرعامل شرکت ملی پتروشیمی ایران گفت: جایگاه ایران در منطقه خاورمیانه از نظر تولید محصولات پتروشیمی در سال 2010 با تولید 33.8 میلیون تن بعد از کشور عربستان (با تولید 58 میلیون تن) دوم است.
بیات با تاکید بر این که بر اساس قانون از این پس سرمایه گذاری بخش های دولتی در پروژه های صنعت پتروشیمی به منظور حمایت از بخش خصوصی ممنوع شده است، گفت: تلاش می شود در برنامه پنجم توسعه زمینه لازم برای گسترش فعالیت بخش خصوصی در این صنعت بزرگ بیش از پیش فراهم شود.
بیات با بیان این که هم اکنون برخی از قراردادهای ساخت طرح های موجود در برنامه پنج ساله پنجم در صنعت پتروشیمی کشور منعقد شده است، گفت: هم اکنون متوسط پیشرفت فیزیکی طرح های پتروشیمی برنامه پنج ساله پنجم کشور بیش از 10 درصد است.
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی درباره پروژه های پتروشیمی باقی مانده از برنامه پنج ساله چهارم کشور نیز گفت: هم اکنون پیشرفت فیزیکی این طرح ها از 45 تا 98 درصد بوده و تلاش می شود تا پایان سال جاری و یا نیمه نخست سال آینده به بهره برداری برسند.
بیات گفت: بر اساس برآوردهای صورت گرفته، دارایی هایی (مواد خام) که از سوی دولت در طول برنامه سوم و چهارم در داخل و خارج از کشور به صورت محصول فروخته شده، برمبنای ارزش دفتری، به طور متوسط بیش از پنج برابر ارزش افزوده برای کشور به همراه داشته که در صورتی که در این صنعت بستر لازم برای فعالیت بخش خصوصی فراهم شود این میزان به هفت تا 9 برابر قابل افزایش است.
وی تاکید کرد: منحنی مصرف محصولات پتروشیمی از سال 1342 تاکنون در ایران و جهان صعودی بوده و پیش بینی می شود این بازار در آینده با همین روند در داخل و خارج کشور ادامه یابد.

ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید

لوگو-پیام پترو

سایت اطلاع رسانی روابط عمومی

شرکت ملی صنایع پتروشیمی