ساخت خط لوله اتیلن مرکز و پنج مجتمع پتروشیمی در مسیر این خط که با هدف اشتغالزایی، استفاده از منابع اتان پالایشگاه گاز پارسیان، تامین نیازهای داخلی به محصولات پلیمری و ایجاد ارزش افزوده در دستور کار صنعت پتروشیمی قرار گرفته است در آینده نزدیک استان فارس را به یکی از قطبهای صنعتی کشور تبدیل میکند.
وقتی نخستین فعالیتهای صنعت پتروشیمی کشور سال 1342 از شیراز آغاز شد کمتر کسی فکر میکرد حدود 50 سال بعد کلنگ چند طرح پتروشیمی در این استان به زمین زده شود و با این کار چهره فارس به استانی صنعتی تبدیل شود.
سال 88 و همزمان با دور دوم سفرهای استانی هیئت دولت به استان فارس بود که قرار شد چند مجتمع پتروشیمی در این استان احداث و اتان استحصال شده از پارسیان با استفاده از خط لوله 539 کیلومتری اتیلن مرکز به این طرحها منتقل شود، اتانی که در صورت نبود برنامهای برای ساخت این خط لوله بدون هیچگونه بهرهبرداری مثبتی میسوخت.
طبق برنامهریزیهای انجام شده قرار است اتان استحصالی از پالایشگاه پارسیان در پتروشیمی فیروزآباد تبدیل به یک میلیون و 40 هزار تن اتیلن شود و اتیلن تولید شده از آنجا به مناطق داراب، فسا و جهرم برود تا در هر یک از آنها تبدیل به 300 هزار تن پلیاتیلن در گریدهای گوناگون شود.
البته در شهر استهبان نیز برنامه ساخت یک واحد 140 هزار تنی هم پیشبینی شده تا چرخه تولید در این مجموعه کامل و بهرهوری مطلوب از آن حاصل شود.
در حال حاضر خط لوله این پروژه بالغبر 3 درصد پیشرفت دارد و عملیات اجرایی آن با قرارداد 4 هزار و 160 میلیارد ریالی به قرارگاه خاتمالانبیا سپرده شده است و آنطور که عبدالحسین بیات، معاون وزیر نفت درامور پتروشیمی میگوید احتمالا نیمه دوم سال 92 به بهرهبرداری میرسد.
از جمله مزیت های دیگر ساخت مجتمعهای پتروشیمی اشتغالزایی ناشی از آن است که شاید بیش از خود ساخت خط لوله مهم باشد از اینرو شرکت ملی صنایع پتروشیمی به همراه سهامداران این واحدها که عمدتا هم خصوصی هستند برنامههای مدونی را برای ساخت و راهاندازی همزمان آنها در پیش گرفتهاند تا نهایت بهرهوری از این مجتمعها حاصل شود.