به گزارش نیپنا، غلامرضا جوکار شامگاه گذشته (دوشنبه 26 دی) در جشنواره پژوهش و فناوری صنعت نفت از تجاریسازی پنج دانش بومی شده از سوی این شرکت خبر داد.
جوکار افزود: این دانشها مربوط به پروژههای تبدیل متانول به پروپیلن (DME)، تولید آب اکسیژنه، وینیل استات منومر، پلیاتیلن سنگین و پلی تترا متیلن اتر گلایکول (PTMEG) است.
وی با بیان این که بستههای مهندسی بسیاری از فرآیندهای کسب شده، آماده ارائه به متقاضیان است، اظهار کرد: دانش فنی تولید پلیاتیلن سنگین با ظرفیت تولید یک میلیون تن در سال، دانش فنی آنتی اکسیدانتها به عنوان افزونه پلیمر، پایلوت تبدیل گاز طبیعی به متانول و تولید اروکامید برای مصرف در پلیاتیلن در مقیاس 100 کیلوگرم در حرارت از جمله این موارد است.
جوکار ادامه داد: در حوزه کاتالیستها نیز، محققان این شرکت موفق به تولید دو کاتالیست برای پلیاتیلن سنگین به شدهاند، ضمن این که دانش فنی تولید پروکسایدها نیز که در گذشته برای واردات آن نزدیک به 30 میلیارد تومان هزینه میشد، از سوی محققان این شرکت بومیسازی شده است.
وی اضافه کرد: پژوهشگران ما همچنین موفق به کسب دانش فنی ساخت پوششی شده اند که داخل کورهها کشیده میشود و 10 درصد در مصرف انرژی صرفهجویی ایجاد میکند که در مرحله تست صنعتی است.
سرپرست شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی با اشاره به توسعه سه گرید رنگی پلی کربنات از سوی محققان این شرکت گفت: با توسعه این گریدها بین 120 تا 150 تومان ارزش افزوده ایجاد شد و پس از مشاهده مطلوب تست آنها 10 گرید دیگر نیز در دستور کار قرار گرفت.
جوکار تاکید کرد: برای سال آینده دستیابی به 14 فرآیند را در دستور کار داریم که مهم ترین این فرآیندها مربوط به تولید پلیاتیلن سنگین، پلیپروپیلن، پیاستایرن، اتیلن اکساید، منیزیوم کلراید، بومیسازی دانش پلی کربنات، کراکینگ الفینها و تبدیل مستقیم گاز طبیعی به آروماتیکها است.
وی افزود: در حوزه کاتالیستی نیز می کوشیم به دانش فنی تولید 13 کاتالیست دست پیدا کنیم؛ کاتالیست پلیپروپیلن، متالوسنها، تمامی پروکسیدهای مصرفی، کاتالیست واحدهای پی.وی.سی، هیدروژناسیون انتخابی و کاتالیزور سنتز آمونیاک از جمله آنهاست.