عبدالحسین بیات در مراسم افتتاح طرح های پتروشیمی اروند، اسکله دوم مایعات و طرح تفکیک هوا و نیتروژن پتروشیمی مارون گفت : اجرای پروژه پتروشیمی اروند ، به خصوص واحد ایی.پی.وی.سی توسط متخصصان ایرانی از نظر آلمانیها غیرممکن بود.
مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران گفت: در اجرای طرح پتروشیمی اروند با شرکت اوده آلمان قرارداد داشتیم که آنها به بهانه عید کریسمس به کشور خود رفتند و به بهانه تحریم، هیچ وقت به پروژه بازنگشتند.
بیات تصریح کرد: بسیاری از واحدهای پتروشیمی کشور به دلیل این که به محصولات پتروشیمی اروند نیاز داشتند، از ظرفیت کامل خود استفاده نمی کردند و هم اکنون با راه اندازی این مجموعه، نیاز آنها به طور کامل تامین می شود.
وی ظرفیت تولید پتروشیمی اروند را 2 میلیون و 834 هزار تن در سال ذکر کرد و گفت: در مجموع 16 هزار و 217 میلیارد ریال بابت اجرای سه طرح پتروشیمی اروند اسکله دوم مایعات و طرح تفکیک هوا و نیثتروژن پتروشیمی مارون در دولتهای نهم و دهم سرمایه گذاری شده است.
بیات از اشتغال یک هزار و 600 نفر در این طرح ها خبر داد و گفت: در دوره ساخت بیش از 51 میلیون نفر ساعت در این طرحها مشغول به کار شده اند.
مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران به طرح پتروشیمی اروند اشاره کرد و گفت: کاسپیک و گریدهای پی.وی سی تولیدی در این مجتمع نه تنها نیاز داخلی بلکه بخش عمده ای از نیاز کشورهای منطقه را نیز تامین خواهد کرد.
وی یادآور شد: طرح های امروز سازگاری زیادی با محیط زیست دارد و در فرآیند تولید کلر از تکنولوژی غشایی استفاده شده است.
وی با تأکید براینکه راه اندازی این طرح ها توسط مهندسان ایران ساخته شده است اظهار داشت: تکمیل زنجیره تولید پتروشیمی اروند در منطقه شکل گرفته به طوری که این صنعت پتروشیمی نیاز هفت صنعت عمده کشور در زمینه بهداشتی، غذایی و دارویی را برطرف می کند.
وی افزود: تولید پی..وی.سی گرید پزشکی برای نخستین بار در منطقه صورت می گیرد و تولیدات این بخش نیز تامین کننده نیاز کشورهای منطقه خواهد بود.
بیات خواستار تسریع در ارائه تسهیلات بانکی به طرح های صنایع پتروشیمی و پایین دستی شد تا توسعه این صنعت ارزش آفرین سرعت گیرد.
طرحهای پتروشیمی اروند،اسکله دوم مایعات منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی و همچنین طرح تفکیک هوا و نیتروژن پتروشیمی مارون روز دوشنبه اول خرداد 1391 با حضور رییس جمهوری افتتاح شد.