شعری مقدم در دیدار با تشکل ها و اتحادیه: تلاش می کنیم مشکل تامین مواد اولیه را حل کنیم

شعری مقدم در دیدار با تشکل ها و اتحادیه: تلاش می کنیم مشکل تامین مواد اولیه را حل کنیم
(چهارشنبه ۷ آبان ۱۳۹۳) ۱۱:۲۴

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در نشست با اتحادیه ها، انجمن ها و تشکل های صنایع پایین دستی پتروشیمی بر همکاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی برای رفع مشکلات تامین خوراک و مواد اولیه این صنایع تاکید کرد.

عباس شعری مقدم با بیان اینکه گرچه کلید حل همه مشکلات در دست شرکت ملی صنایع پتروشیمی نیست، افزود: با وجود این، تا جایی که بتوانیم برای رفع مشکلات اقدام می کنیم.

وی بر بکارگیری هوش جمعی تاکید کرد و گفت: اتحادیه ها و تشکل ها نباید تصور کنند ما همه مشکلات را می دانیم و برای این مشکلات هم راه حل داریم. همه باید با هم کمک کنیم و این تشکل ها بهترین مشاور برای ما هستند.

شعری مقدم از تشکل ها خواست مشکلات و موانع پیش روی خود را به صورت مرتب به شرکت ملی صنایع پتروشیمی گزارش کنند تا این شرکت برای رفع موانع اقدام کند.

وی افزود: البته تشکل ها اگر راه حلی هم برای رفع این مشکل به ذهنشان می رسد ارائه کنند تا زمینه رفع مشکلات سریعتر فراهم شود.

 

محتشمی پور: نرخ های جهانی را افشا می کنیم

رضا محتشمی پور، رئیس دفتر توسعه صنایع پایین دستی هم در این نشست با بیان اینکه عدم اطلاعات تولیدکنندگان از نرخ جهانی در برنامه ریزی اقتصادی آنها برای تولید محصولات خلل ایجاد می کند افزود: با کسب مجوزهای لازم به زودی و به صورت هفتگی نرخ همه محصولات پتروشیمی را در سایتی مشخص افشا می کنیم تا همه به صورت آزاد به این اطلاعات دسترسی داشته باشند.

وی همچنین به عدم وجود نهاد نظارتی برای کنترل کیفیت و استاندارد محصولات پتروشیمی اشاره کرد و افزود: بیشتر مجموعه های بزرگ خودشان این کنترل ها را انجام می دهند اما برخی مجموعه ها که چندان هم معروف نیستند در این زمینه رفتار مناسبی ندارند و لازم است نهادی نظارتی به منظور کنترل کیفیت در این زمینه تشکیل شود.

 

اسدی: کاهش کیفیت مواد اولیه امکان رقابت را از ما می گیرد

در این نشست اسدی ، دبیر انجمن تولید کنندگان سموم با اشاره به نیاز 10 هزارتنی اعضای این انجمن به زایلین ها افزود: متاسفانه سال گذشته قیمت این محصول در بازار داخلی بالاتر از نرخ جهانی و کیفیت آن هم پایین تر بود که منجر به بالا رفتن قیمت محصول نهایی، افت کیفیت محصول و در نتیجه عدم توانایی رقابت و کاهش تولید شد.

وی با بیان اینکه این صنعت  در بهار و زمستان بیش از سایر فصول به ترکیبات زایلین ها نیاز دارد تاکید کرد: لازم است برنامه ریزی لازم برای تامین نیاز این صنعت صورت پذیرد.

 

تامل: مشوق های صادراتی مخل تولید داخلی

تامل، دبیر انجمن کامپوزیت هم در این نشست با اشاره به اینکه مجموعه قوانین کشور در جهت تشویق صادرات است افزود: به این ترتیب تولیدکنندگان مواد اولیه ترجیح می دهند برای دریافت جوایز صادراتی و معافیت های مالیاتی محصول خود را به جای فروش در بازار داخلی صادر کنند و یا در بازار داخلی با قیمت بالاتر عرضه کنند که باید برای این مشکل راه حلی پیدا کرد.

وی مشکل دیگر اعضای این انجمن را عدم امکان خرید اعتباری از بورس اعلام کرد و افزود:  فرصت 5 روزه  بورس برای پرداخت پول آنقدر کوتاه است که حتی نمی توان در این زمان کوتاه از تسهیلات بانکی استفاده کرد.

 

عدم عرضه منظم و به موقع مواد اولیه؛ مشکل صنعت رنگ

عالی پور، عضو هیات مدیره انجمن رنگ و رزین هم گفت: وابستگی صنعت رنگ به گلایکول ها، تولوئن و زایلین است.

وی افزود: بخش دیگری از این صنعت را به تولیدات پالایشگاهی مانند محصول A402 وابسته است که متاسفانه به علت گوگرد بالا باعث افت کیفی محصول و از بین رفت رقابت پذیری و امکان صادرات رنگ های تولید می شود.

وی میزان گوگرد مجاز در این ماده اولیه را 50 ppm دانست و افزود: محصولی که ما از پالایشگاه در یافت می کنیم بیش از 1400 ppm گوگرد دارد و باعث می شود بوی رنگ تا 2 ماه در محل رنگ شده باقی بماند.

وی مشکل دیگر این صنعت را عدم عرضه منظم و به موقع مواد اولیه دانست و خواستار مدیریت عرضه متناسب با نیاز بازار شد.

 

عرضه ارزانتر برخی محصولات خارج بورس! علت چیست؟

تهرانی، عضو تعاونی تولیدکنندگان رنگ هم به مشکلات سایت بهین یاب برای خرید از بورس اشاره کرد و گفت: برخی اوقات محصول A402 در خارج از بورس با قیمت پایین تری توسط دلالان به فروش می رسد و این موضوع نحوه قیمت گذاری در بورس را زیر سوال می برد.

 

انحصار دولتی تولیدکنندگان کود فسفاته را نابود می کند

تراکمه مدیرعامل اتحادیه تعاونی تولیدکنندگان کود در این نشست گفت: مشکل اصلی این اتحادیه با وزارت جهاد کشاورزی است که بابت واردات هرکیسه سوپرفسفات وارداتی 30 هزار تومان یارانه می دهد و بابت هر کیسه سوپرفسفات تولید داخل 2500 تومان از تولیدکننده دریافت می کند و به علت مصرف داخلی بالای کود اجازه صادرات هم نمی دهند و با انحصار ایجاد شده به تولیدکنندگان ضربه می زنند.

وی قیمت های عرضه محصول توسط پتروشیمی را هم متغییر و ناپایدار اعلا م کرد و افزود: اکنون اسیدسولفوریک مورد نیاز خود را از واحدهای عرضه کننده خصوصی خرید می کنیم و قید خرید از بورس را زده ایم چون قیمت خرید از بورس از قیمت بازار بسیار بیشتر است.

 

پورقاضی: آماده همکاری برای مدیریت گریدهای پلیمری هستیم

پورقاضی، عضو هیات مدیره انجمن ملی پلاستیک هم خواستار اطلاع رسانی درباره قیمت گذاری محصولات بورس شد و افزود: به علت عدم اطلاع تولید کنندگان از قیمت های جهانی ( به علت ارائه این اطلاعات در سایت هایی که برای مشاهده آنها باید هزینه های دلاری پرداخت کرد) وقتی قیمت ها در بورس اعلام می شود تولیدکنندگان دچار مشکل می شوند که با اطلاع رسانی صحیح و افشای اطلاعات می توان این مشکل را حل کرد.

وی مشکل اصلی سایت بهین یاب را ارائه مجوز براساس اطلاعات غلط دانست و افزود: ظرفیت های تولید موجود در این سایت با واقعیت مطابقت ندارد.

پورقاضی پیشنهاد کرد سه عامل مصرف برق، فهرست بیمه و میزان مالیات پرداختی شرکت ها ملاک تعیین ظرفت آنها قرار گیرد تا سهیمه تخصیصی هم واقعی باشد.

وی همچنین به توافق با هلدینگ خلیج فارس اشاره کرد و افزود: خوشبختانه با تعامل خوب با این مجموعه قرار شد مجموعه انجمن، مشکلات و درخواست های خود را برای بهبود کیفیت محصولات به نماینده این شرکت اعلام کند تا برای رفع اشکالات اقدام شود.

پورقاضی همچنین اعلام آمادگی کرد انجمن ملی اطلاعات لازم برای هماهنگی عرضه گریدهای مختلف محصولات پتروشیمی را در اختیار دفتر توسعه صنایع پایین دستی بگذارد تا زمینه مدیریت عرضه فراهم شود و از کمبود ناگهانی محصول در زمان نیاز بازار جلوگیری شود.

وی همچنین مشکل دیگر تولید کنندگان را خرید مواد اولیه از بورس با قیمت ارز آزاد دانست و افزود: در مقابل، محصول نهایی که رقیب ما در قیمت است با ارز مبادله ای وارد می شود.

 

ثبات کیفیت مواد اولیه پاشنه آشیل تولید

متوسلیان، رئیس انجمن لوله و اتصالات هم گفت: ثبات کیفیت مواد اولیه مهم است چون ثبات کیفیت محصول نهایی که در بازار عرضه می شود تاثیر می گذارد و ما باید استانداردها را رعایت کنیم در حالیکه بعضی وقت ها تولدکنندگان مواد اولیه، استانداردها را رعایت نمی کنند و مرجعی هم برای کنترل آنها وجود ندارد.

وی مدیریت گریدها در ایام و فصول مختلف سال را هم بسیار مهم دانست و افزود: می توان از  اطلاعات بازار در 30 سال گذشته استفاده و مشخص کرد در هر فصل و زمانی به چه موادی نیاز است و برای تامین نیاز بازار و تولید آن محصول برنامه ریزی کرد.

در این نشست دکتر ایزدخواه از اتحادیه تعاونی های تامین نیاز هم گزارشی از اقدامات انجام شده در این اتحادیه سراسری ارائه کرد.

احساسی، عضو اتحادیه تولیدکنندگان محصولات آرایشی- بهداشتی هم مشکلات این اتحادیه را در حوزه تامین مواد اولیه دانست و خواستار مدیریت عرضه مواد اولیه شد.

ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید

لوگو-پیام پترو

سایت اطلاع رسانی روابط عمومی

شرکت ملی صنایع پتروشیمی