به گزارش خبرنگار نیپنا، مدیرعامل بانک صنعت و معدن امروز،سه شنبه (7 دیماه) در نشستی خبری که در وزارت اقتصاد برگزار شد اظهارکرد: بانک صنعت و معدن علاقه مند به حضور بیشتر در طرحهای توسعه ای و سرمایهگذاری در صنعت پتروشیمی ایران است .
اشرف افخمی درباره آخرین وضع مشارکت با بانکهای ملت و تجارت برای تشکیل کنسرسیوم و مشارکت در ساخت و تکمیل پتروشیمی دماوند گفت: این مشارکت در حال نهائی شدن است و بانک صنعت و معدن با 500 میلیون دلار در این طرح 2 میلیارد دلاری سرمایه گذاری می کند.
وی تصریح کرد: محدودیتی برای حضوربیشتر در صنعت پتروشیمی نداریم.
وی همچنین درباره سرمایه گذاری در پنج طرح توسعهای پتروشیمی در بخش متانول که قرار بود از طریق خط اعتباری چین محقق شود گفت: از سوی بانک صنعت و معدن 240 میلیون یورو برای پنج طرح متانول در عسلویه پیش بینی سرمایه گذاری شده است ، اما امکان دارد تا سرمایه گذاران از منبع صندوق توسعه ملی استفاده کنند.
افخمی افزود: برای تامین مالی پتروشیمیهای لرستان و مهاباد نیز تاکنون به تفکیک ٢٣٢ و ٢٣٣ میلیون یورو پرداخت کرده است.
وی ادامه داد: بانک صنعت و معدن به دنبال استفاده از ابزارهای نوین مالی است و در این مسیر در حال مطالعه برای استفاده از صکوک به عنوان یک سرمایهگذاری مطمئن هستیم.
مدیرعامل بانک صنعت و معدن از راه اندازی 36 واحد صنعتی در 9 ماهه اول و همچنین22 طرح دیگر تاپایان امسال خبر داد و افزود : با راه اندازی کامل این طرحها تا پایان امسال 6700 شغل جدید به طور مستقیم ایجاد خواهد شد.
وی منابع ارزی سرمایه گذاری شده در این طرحها را معادل 1.4 میلیارد یورو اعلام کرد و از راه اندازی 23 طرح دیگر تا پایان امسال خبر داد.
افخمی گفت: در یک سال و نیم گذشته هزار میلیارد تومان تسهیلات ریالی از محل منابع صندوق توسعه ملی به 380 شرکت یا طرح پرداخت شده و همچنین 2700 میلیارد تومان تسهیلات از محل منابع داخلی بانک در 9 ماهه اخیر برای 3 هزار بنگاه کوچک و متوسط در قالب سرمایه در گردش اختصاص یافته است.
مدیرعامل بانک صنعت و معدن با اشاره به استفاده از خط اعتباری چین اظهار کرد: این خط اعتباری از خرداد ماه امسال تا یک ماه پیش با وقفه مواجه شده بود که به تازگی بخشهایی از آن در مذاکرات به نتیجه رسید و از محل آن یکی از اقداماتی که بانک صنعت و معدن انجام خواهد داد تأمین مالی 7 طرح معروف فولادی است.
وی ادامه داد: یک طرح سیمانی، پتروشیمی مسجدسلیمان و چند طرح پتروشیمی از محل خط اعتباری چین تأمین اعتبار میشود.
مدیرعامل بانک صنعت و معدن با اشاره به توافقنامه دولت ایران و هند و بانک مرکزی ایران با بانک مرکزی هندوستان گفت: قرار است یک خط اعتباری میان بانک صنعت و معدن با اگزیمبانک (بانک توسعه) هند برقرار شود که ارزش آن 150 میلیون دلار است و برای خرید تجهیزات راهآهن هزینه خواهد شد.