به گزارش خبرنگار نیپنا، مسعود کرباسیان رئیس کل گمرک ایران امروز دوشنبه (20 بهمن ماه) در نشستی خبری به تشریح آخرین دستاوردهای گمرکی کشور و ارائه آخرین آمار صادرات و واردات کشور پرداخت.
کرباسیان با بیان رشد مطلوب صادرات محصولات پتروشیمی اظهار کرد: از ابتدای امسال تا امروز مجتمع های پتروشیمی 12 میلیارد و چهارصد و پنجاه و چهار میلیون دلار محصولات متنوع را به بازارهای بین المللی صادر کردند که نسبت به مدت مشابه پارسال رشدی 29 درصدی را نشان می دهد.
معاون وزیر اقتصاد ادامه داد: با هدف تحقق اقتصاد مقاومتی و پرهیز از خام فروشی به ویژه نفت خام، باید تمام مسئولان تلاش کنند زمینه صادرات محصولات با ارزش مانند پتروشیمی تسهیل شود.
وی افزود: تا بیستم بهمن ماه 13 میلیارد و ششصد و پنجاه و چهار میلیون دلار صادرات میعانات گازی از بنادر کشور محقق شده است که 99 درصد آن از پارس جنوبی بوده است و رشدی 43 درصدی را نسبت به مدت مشابه پارسال نشان می دهد.
کرباسیان ادامه داد: از ابتدای امسال تا امروز مجتمع های پتروشیمی 12 میلیارد و چهارصد و پنجاه و چهار میلیون دلار محصولات متنوع را به بازارهای بین المللی صادر کردند که نسبت به مدت مشابه پارسال رشدی 29 درصدی را نشان می دهد.
رئیس کل گمرک، مجموع صادرات کشور را تا امروزدوشنبه( 20 بهمن ماه) از نظر ارزشی 44 میلیارد و 992 میلیون دلار اعلام کرد و گفت: این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل 22 درصد رشد داشته است.
وی درباره میزان واردات 11 ماهه کشور نیز گفت: در این مدت 46 میلیارد و 567 میلیون دلار واردات انجام شده که از نظر ارزش 13.77 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش نشان می دهد.
معاون وزیر اقتصاد ارزش سایر کالاهای صادراتی را را 18 میلیارد و 800 میلیون دلار (7 درصد رشد) اعلام کرد و گفت: کشورهای عمده صادراتی شامل چین با 26 درصد، عراق با 17 درصد، امارات متحده عربی با 10 درصد، افغانستان با 7 درصد، هند 6.7 درصد و سایر کشورها 33 درصد بوده است.
به گفه وی، ارزش متوسط هر تن کالای وارداتی 15 درصد رشد داشته که این امر نشان دهنده این است که به سمت کالاهای ساخته شده تر در بخش واردات در حال حرکت هستیم.
رئیس کل گمرک کشور از شروع مجدد صادرات بنزین به افغانستان خبر داد و گفت: با رایزنی های وزارت امورخارجه و استانداری خراسان جنوبی مشکل صادرات بنزین رفع شده و 400 کامیون اکنون در حال خروج از کشور هستند.
وی افزود: متاسفانه برخی تصمیمها در برخی از استان های همجوار اتخاذ و اختیاراتی به گمرکات سر مرز ارائه می شود که ایران این مشکل را با گمرکات افغانستان دارد، بنابراین چندی پیش صادرات بنزین از برخی از گمرکات ایران به افغانستان امکان پذیر نبود.
رئیس کل گمرک اظهار کرد: 15 کنوانسیون بینالمللی وجود دارد که برخی از آنها در تعارض با برخی قوانین بوده و مشکل ایجاد میکند. به همین خاطر برخی وارد کنندگان به دنبال راههای دیگر و خلاص شدن از چالشهای آن هستند.
وی با تاکید بر اینکه با این سازمان همجوار و 14 رویه سر و کار داریم تصریح کرد: در دنیا تعداد رویهها 4 مورد است که باید با قوانین تطبیق داده شود که 37 روز زمان میبرد و 15 نوع عوارض میبینیم که پبشتر تجمیع عوارض وجود داشت و هر کدام از آنها یک جدول مندلیف است.
به گفته کرباسیان در حال حاضر 22 سازمان مجوز صادر می کنند و همین، کار رسمی انجام دادن را سخت میکند.