به گزارش خبرنگار نیپنا مرضیه شاهدایی امروزسه شنبه(5 اسفند ماه) در نشستی خبری اظهار کرد: با توجه به تعداد بالای این طرحها و پیشرفت فیزیکی متفاوت این طرحها این طرح را اولویتبندی کردیم چنانچه طرحهای بین 60 تا 100 درصد را در اولویت اول قرار دادیم تا نظارت، همیاری و کمک به آنها پیش از بقیه طرحها انجام شود.
مدیر طرحهای شرکت ملی پتروشیمی ادامه داد: طرحهای با پیشرفت از 20 تا 60 درصد در اولویت دوم و از یک تا 20 درصد در اولویت سوم قرار گرفتند.
وی با بیان این که هفت طرح اولویت اول به ظرفیت 2.7 میلیون تن در سال آینده و هشت طرح دیگر به ظرفیت 5.8 به بهره برداری می رسند، گفت: طرحهای اولویت دوم نیز از سال 1396 به مرور وارد مدار می شوند.
مدیر طرح های شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به این که ظرفیت فعلی تولید محصولات پتروشیمی 60 میلیون تن است و در آینده با اجرای پروژه ها به 120 میلیون تن می رسد، اظهار کرد: حدود هفت طرح نیز در اولویت سوم قرار دارند.
شاهدایی با بیان این که عمده طرح های اولویت دوم فاینانس اخذ کرده اند، گفت: طرح های اولویت سوم که تا 20 درصد پیشرفت دارند با مشکلاتی چون دریافت فاینانس مواجهند و در انتظار به نتیجه رسیدن مذاکرات 1+5 و رفع تحریم ها هستند.
وی با تاکید بر این که شرکت ملی صنایع پتروشیمی طرح های غیر فعال را بررسی کرده و از حدود 12 طرح، شش طرح به هیات مدیره برای تصمیم گیری و بررسی شرایط برای لغو مجوز ها معرفی شده اند، اظهار کرد: به این پروژه ها سه تا شش ماه زمان برای فعال شدن داده شده که خوشبختانه سه ـ چهار طرح فعال شده اند.
مدیر طرح های شرکت ملی صنایع پتروشیمی در ادامه به 36 طرح در دست برای ایجاد ظرفیت سرمایه گذاری جدید اشاره کرد و گفت: ظرفیت های جدید در پارسیان، چابهار، جاسک ایجاد می شود که ایمیدرو و انرژی پاسارگاد در پارسیان، ساتا در چابهار و مناطق آزاد در جاسک سرمایه گذاری می کنند؛ البته وزارت نفت درصدد ایجاد پایانه های نفتی در جاسک است.