رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی و صنایع و معادن کرمان در گفتگو با خبرنگار نیپنا، تامین تجهیزات و تکنولوژی به روز تولید ،نیاز به سرمایه گذاری بالای مالی و عدم تثبیت نرخ خوراک و مواد اولیه تولید در صنعت پتروشیمی را از مهمترین موانع توسعه در این صنعت اعلام کرد و گفت: رفع تحریم ،مشکلات تامین فناوری و سرمایه گذاری در صنعت نفت کشور به ویژه پتروشیمی را رفع خواهد کرد و اجرایی شدن توافق نامه اخیر می تواند نقش مهمی در توسعه صنعت پتروشیمی به دنبال داشته باشد .
سید مهدی طبیب زاده درباره ارزش افزوده محصولات پتروشیمی و ضرورت سرمایه گذاری داخلی و خارجی به ویژه بخش خصوصی در این بخش ، اظهار کرد: پتروشیمی بخش جذابی برای سرمایه گذاری است اما سه مانع اصلی برای گسترش دارد که یکی از آنها منابع مالی بوده و برای بخش خصوصی امکان استفاده از فاینانس خارجی وجود ندارد به همین دلیل وابستگی مالی آنها به صندوق توسعه ملی و بانکهاست که البته با دشواری هایی مواجه است .
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران تکنولوژی به روز را یکی دیگر از موانع کاهش جذب سرمایه گذاری در این بخش عنوان کرد و افزود: تکنولوژی به روز و پیشرفته یکی از موانع توسعه در صنعت پتروشیمی است و به دلیل تحریم ها امکان انتقال تکنولوژی به روز در این صنعت به شدت تضعیف شده است.
طبیب زاده اظهارکرد: به دلیل گسترش تحریم ها درسالهای اخیر، صاحبان برندهای مطرح دنیا مانند لورگی به راحتی تکنولوژی، تجهیزات و ماشین آلات خود را در اختیار شرکت های ایرانی قرار نمی دهند .
وی تامین خوراک و ثبات قیمت ها در این بخش را به عنوان یکی دیگر از دلایل موانع توسعه سرمایه گذاری در بخش پتروشیمی دانست و ادامه داد: تثبیت قیمت خوراک و امکان برنامه ریزی تولید نیز یکی از دلایلی است که می تواند به عنوان یک عامل مهم در جلب سرمایه گذاری و توسعه صنعت پتروشیمی موثر باشد .
طبیب زاده با اشاره به اینکه دولت برای مهار تورم سیاست های انقباضی را در پیش گرفته است ، عنوان کرد: بانکها تمایل چندانی به ارایه تسهیلات به سرمایه گذاران ندارند و همین شرایط سرمایه گذاری در بسیاری از بخش های اقتصادی از جمله صنعت پتروشیمی را با چالشهایی مواجه ساخته است .